Ιστορία

Η πρώτη Γ.Σ. έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1986, πριν δηλαδή από 30  χρόνια, όπου καθορίστηκε η ημερομηνία των εκλογών για τις 12 Οκτωβρίου. Η δεύτερη Γ.Σ. ανέδειξε το πρώτο Δ.Σ. Βέβαια το καταστατικό του Συλλόγου, είχε συνταχθεί και κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Άρτας από τις 20 Απριλίου του 1986.
Από το σημείο αυτό και μετά ο Σύλλογος πήρε το δρόμο του και υπήρξε πρωτοπόρος σε πολλά πολιτιστικά γεγονότα. Όχι μόνο διοργάνωνε εκδηλώσεις αλλά συμμετείχε ενεργά και σε άλλες γειτονικών χωριών και πόλεων. Είναι σίγουρο ότι αρκετοί κάτοικοι θυμούνται τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου αλλά και τις χοροεσπερίδες που διοργάνωνε Χριστούγεννα και Απόκριες σε τοπικά καταστήματα.
Επιπλέον ήταν από τους πρώτους συλλόγους που διοργάνωσε αποκριάτικες εκδηλώσεις και καρναβάλι από το 1987 έως το 1995. Παράλληλα είχαν γίνει και προσπάθειες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης καθώς και μερικά χρόνια αργότερα Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου. Ακόμη αναλάμβανε με δική του πρωτοβουλία το στολισμό του χωριού ενόψει μεγάλων εορτών, όπως τα Χριστούγεννα του 1986 και έπειτα.
Ένα μεγάλο κομμάτι της προσφοράς του Συλλόγου, αποτελούσαν οι εκδρομές που διοργάνωνε, με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων. Επίσης ο Σύλλογος υπήρξε πρωτεργάτης και σε θέματα οικολογίας. Πολλές φορές αναλάμβανε την καθαριότητα της παραλίας, αλλά και την πρωτοβουλία δενδροφύτευσης ακάλυπτων χώρων. Ένας ακόμη τομέας που συμμετείχε ενεργά ο Σύλλογος είναι ο αθλητισμός και ειδικότερα η ομάδα μπάσκετ και βόλεϊ του χωριού, τις οποίες στήριξε και ενθάρρυνε με κάθε τρόπο.
Δεν μπορεί να παραλειφθεί σ’ αυτό το σημείο, η αγαστή συνεργασία που είχε ο Σύλλογος με τον αδελφό Σύλλογο των ετεροδημοτών στην Αθήνα, αλλά και των άλλων Συλλόγων του άλλοτε Δήμου Μενιδίου, αλλά και του σημερινού Δήμου Αμφιλοχίας.
Απ' τις 26 Μαΐου 2007 ο Σύλλογος μετά από 12ετή περίπου αδράνεια επαναδραστηριοποιήθηκε με δυναμικό τρόπο αποτελούμενος από νέους κυρίως ανθρώπους έτοιμους να προσφέρουν κόπο και ιδρώτα για το καλό του Μενιδίου.
Στο τέλος αυτής της σύντομης ιστορικής ανασκόπησης του Συλλόγου το σημερινό Δ.Σ., θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στον Πολιτιστικό Σύλλογο από την πρώτη ημέρα δημιουργίας του μέχρι και σήμερα και να υπενθυμίσει ότι διαρκώς επιζητά την ηθική και ψυχολογική υποστήριξη όλων των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου